fotografiranje apartmana

Fotografiranje apartmana i turističkih objekata

Fotografiranje apartmana – fotografiranje turističkih objekata

 

Zašto je bitno?

fotografiranje apartmana

Fotografiranje apartmana i ostalih turističkih objekata, u današnje je vrijeme prilično bitan korak za iznajmljivače zato što dobre fotografije direktno utječu na broj ostvarenih noćenja u sezoni. Uzevši u obzir cijenu noćenja te gubitak prihoda zbog neostvarenih noćenja u pred i posezoni, onda je jasno kako su profesionalne fotografije apartmana ne samo poželjne, nego i nužne.

fotografiranje apartmanaPosljednjih nekoliko godina, sve veće booking agencije inzistiraju od iznajmljivača da odrade profesionalno fotografiranje apartmana, a zadnje vrijeme to su počele zahtjevati i lokalne agencije kao što su MARE TOURS  i AUREA koje se trude svojim klijentima ostvariti dobar booking.

Kako je fotografiranje apartmana teško izvedivo u sezoni upravo zbog popunjenosti gostima, poželjno je fotografiranje odraditi barem u rano proljeće ili nakon zatvaranja objekata.

Kako pripremiti apartman za fotografiranje?

Apartmani i ostali objekti koji se koriste za iznajmljivanje trebali bi biti spremni za fotografiranje. To znači da se za fotografiranje apartmana treba potruditi da on izgleda što je bolje moguće. Ako je potrebno fotografirati i eksterijer apartmana, on bi također trebao biti uredan, a poželjno je i da se fotografiranje odradi kada je lijepo vrijeme. Iz apartmana potrebno je ukloniti sve predmete koji tamo ne trebaju biti za fotografiranje, kao npr. metle, krpe za pod, usisavači isl. Često se dešava da su po apartmanima  pregorene sijalice u plafonjerama i noćnim lampicama pa je dobro i to provjeriti prije dolaska fotografa.

 

fotografiranje apartmanaPoželjno je da je posteljina uredno namještena, zategnuta i čista. Za manje i mračnije prostore bolje je koristiti posteljinu  svijetlijih tonova. Iz kuhinje treba maknuti deterdžente i spužvice ukoliko one svojom bojom previše odvlače pozornost. Isto vrijedi i za razna cjedila za posuđe.

Stolovi u blagovaonama, dnevnim boravcima i terasama ne bi smjeli biti potpuno prazni. Stolnjak, zdjela sa voćem, vaza sa cvijećem, šalice sa kavom i kroasan pa i stol postavljen sa posuđem, bolja su opcija nego posve prazan stol.

 

Fotografiranje apartmana – fotografiranje turističkih objekata

fotografiranje apartmana

fotografiranje apartmana

dscf5127

fotografiranje apartmana

fotografiranje apartmana

Fotografiranje apartmana i turističkih objekata

Comments

comments

Fotografiranje apartmana i turističkih objekataLuka Žanić
02

Leave a Reply

Your email address will not be published.