karate

Fotografiranje sporta: Karate

Fotografiranje sporta: Karate

Dvoranski sportovi znaju bit priličan izazov za fotografirati i to najviše zbog loših svijetlosnih uvjeta u većini sportskih dvorana.

 

Potrebno je koristiti visoke ISO postavke i svijetlosno snažne objektive a ponekad i blic što može bit otežano sa obojenim zidovima , visokim stropovima i sl pa je odbijanje svijetla iz blica nemoguće.

IMG_9177Fokusiranje je otežano zbog plitkog polja dubinske oštrine  koje se dobije kod neophodnih većih otvora blende pa tu promišljeno fotusiranje može manjiti broj neuspjelih fotografija koji su “izvan fokusa”.

Karate spada u sportove koje je relativno lagano fokusirati jer su takmičari pozicionirani unutar ringa i lakše je odrediti gdje fokusirati. Atletika je npr puno kompliciranija jer se odvija po cijeloj dvorani i takmičari uglavnom trče pa ih je stoga i teže uloviti u fokus.

Fotografiranjem iz nižeg rakursa postiže se zanimljivija perspektiva, pogotovo kad su takmičari djeca a to znIMG_9133ači provesti nekoliko sati u čučnju što većini fotografa i nije baš najdraži i najudobniji položaj 🙂

Evo i nekoliko fotki sa nedavno popraćenog karate susreta u Kraljevici..

IMG_9129 IMG_9057

karate

Comments

comments

Fotografiranje sporta: KarateLuka Žanić
00

Leave a Reply

Your email address will not be published.