Krk

Krčka ljeta / Krk – Croatia promo video

 Krk – Croatia promo video

 

U subotu, 7. veljače 2015. u krčkoj je gradskoj vijećnici prvi put prikazan kratki turistički film Krčka ljeta autora Luke Žanića.

Radi se o šestminutnom filmu koji je sniman u gradu Krku tijekom ljeta 2014. godine. Tridesetak posjetitelja sa zanimanjem je pogledalo film i nakon završetka prolomio se snažan aplauz. Vidjelo se da su svi oduševljeni i tražili bis tako da je film prikazan još jednom.

Autor, krčki fotograf Luka Žanić nam je u kratkom razgovoru nakon projekcije rekao kako je ideja o snimanju filma nastala u proljeće prošle godine. Budući da je on fotograf, želio se okušati i u videu. Kad je čuo da i Gordan Nekić priprema sličan projekt, udružili su snage. Snimali su cijelo ljeto, Luka sa zemlje a Gordan iz zraka. I tako se nakupilo nekoliko sati snimljenog materijala. Uslijedilo je pola godine pregledavanja, montaže, skraćivanja, još skraćivanja… i na kraju je nastao ovaj film.

Izvanredne snimke iz zraka napravio je Gordan Nekić svojom bespilotnom letjelicom tzv. dronom ili kvadrokopterom. U razgovoru nam je iscrpno objasnio kako letjelica radi, na koji način snima, koje su njene prednosti u odnosu na druge strojeve koji se koriste za snimanje iz zraka… vrlo zanimljivo i nadamo se ćemo u skoroj budućnosti napraviti jedan prilog samo o tome.

Sa zadovoljstvom možemo zaključiti da se radi o izvanrednom promotivnom filmu o Gradu Krku. Prikazan je Krk iz jedne druge perspektive, izvrsne su snimke sa zemlje, mora i zraka. Prekrasan je doživljaj vidjeti odsjaj svjetla grada u moru u duginim bojama ili gledati vatromet iznad njega. Glazba je jako dobro odabrana i odlično prati radnju. Moramo napomenuti da je ovaj film rađen bez ijedne kune potpore s bilo koje strane i sami autori su snosili sve troškove. Možda je upravo zato ovaj film bolji od „profesionalnih“ i skupih naručenih promotivnih turističkih filmova. Vidi se da je film rađen s ljubavlju i da „ima dušu“.

 

Milovan Kirinčić.

Comments

comments

Krčka ljeta / Krk - Croatia promo videoLuka Žanić
02

Leave a Reply

Your email address will not be published.