unplugged weddings

Unplugged weddings – video by SLF Weddings

Unplugged weddings – video by SLF Weddings

 

Unplugged weddings – što je to?

 

unplugged weddingsIzraz “Unplugged wedding” nastao je unatrag nekoliko godina. Razvoj smartphone uređaja i trend postanja svega i svačega po društvenim mrežama, doveo je do toga da gosti na vjenčanjima provode vrijeme fotografirajući i snimajući sve oko sebe.

Neki mladenci žele da se njihovi gosti opuste i uživaju u vjenčanju umjesto da tipkaju po svojim telefonima pa unaprijed obavijeste sve goste da će vjenčanje biti unplugged i da svoje smartphone ugase ili ih ostave kod kuće.  Uvođenje unplugged vjenčanja vjerovatno su potaknuli fotografi i snimatelji čiji je posao ponekad znatno otežan otkad se na vjenčanjima nalaze još velik broj ljudi koji fotografira.

 

Gosti – fotografi

Prema mojem iskustvu, postoje 3 vrste gostiju koji vole fotografirati vjenčanje:dscf3856

  • Smartphone amaterisu oni gosti koji tijekom vjenčanja svoje mobitele izvuku tek povremeno i to da zabilježe nekakav važni trenutak ili da se fotografiraju sa mladencima.
  • Smartphone pro level – su oni uporniji, koji su odlučili zabilježiti cijelo vjenčanje i napuniti Facebook galeriju do kraja večeri. Pro level se tijekom dana trudi pronaći dobar položaj sa kojeg može uhvatiti selfie a obavezno će na prvom plesu testirati kameru na novom iPhoneu.
  • DSLR turbo pro level – e ovdje već počinje biti ozbiljno. DSLR turbo pro level dolazi sa punom opremom i spreman je, ne saunplugged weddingsmo da fotografira, nego i da dokaže mladencima koliko su pogriješili što su uopće platili profesionalnog fotografa. 🙂 Turbo pro level fotografira sve što stigne i to iz prvih redova, prije stavljanja prstenja zauzme svoje mjesto na oltaru prije službenog fotografa da osigura najbolje moguće fotografije. Turbo pro level ćete prepoznati i po tome što ima obavezno aparat namješten na “A” postavku, jer on zna da one druge postavke ne rade dobre fotografije. Kod “A” postavke blic radi a kod drugih postavki je ta opcija pokvarena.
unplugged weddings

Primjer kada je bljesak sa fotoaparata gosta uzrokovao na dijelovima preeksponiranu sliku

Šalu na stranu

Osobno, nemam ništa protiv toga da gosti fotografiraju na vjenčanjima. Smatram da se mi fotografi moramo prilagoditi, prihvatiti taj trend gdje svi sve snimaju i unatoč tome profesionalno odraditi svoj posao. 

Sa druge strane, možda je unplugged vjenčanje odlična prilika da se na jedan dan ostavimo mobitela, Facebooka, Instagrama i sl. i da uživamo u vjenčanju bez ometanja.

 

 

“UNPLUGGED” video by slf weddings

Za kraj i jedan odličan video na temu od kolega iz SLF WEDDINGS

SLF WEDDINGS FACEBOOK  

lea-i-dubravko-260

lea-i-dubravko-194

unplugged weddings

dscf6210

dscf6120

 

Comments

comments

Unplugged weddings - video by SLF WeddingsLuka Žanić
22

2 comments on "Unplugged weddings – video by SLF Weddings"

  1. Haha cool! A kad se ja budem zenio umjetna inteligencija ce vec naveliko biti u djiru i svi gosti ce bit cipirani…i tada ces jedini koji je unplugged bit ti sa svojim DSLR topom ??

  2. Luka Žanić on

    🙂